Terină din pește

 

Ingrediente

200 g file somon proaspăt; 100 g somon afumat; 300 g file de păstrăv proaspăt; 4 ouă; 400 ml smântână; 1 ceapă mai mare; 1 legătură ceapă verde; miezul de la 4 felii de pâine; 3 linguri semințe de susan negru; 1 lămâie; sare; piper

Mod de preparare
Dai fileurile de somon proaspăt împreună cu cel afumat și o jumătate de ceapă prin mașina de tocat. Pui totul într-un castron, adaugi 2 ouă, 200 ml smântână, miezul de la două felii de pâine înmuiat în apă și stors, sare, piper, zeama de la o jumătate de lămâie și omogenizezi.

Dai bucățile de păstrăv împreună cu o jumătate de ceapă prin mașina de tocat, adaugi 2 ouă, 200 ml smântână, miezul de la două felii de pâine înmuiat în apă și stors, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper și omogenizezi.

Îmbraci o formă de terină sau de cozonac unsă cu puțin ulei cu hârtie de copt și torni cele două compoziții în straturi alternative, așezând între ele ceapă verde tocată mărunt și semințe de mac.

Așezi forma într-un vas cu apă, o acoperi cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 20 de minute, după care reduci temperatura la 180° C și mai lași o oră. Dai să se răcească, o introduci în frigider pentru câteva ore, după care o răstorni pe un platou, o decorezi după inspirație, o tai felii și o servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.