Ingrediente
4 ouă; 4 linguri zahăr; 4 linguri făină; 6 linguri gem de căpșune
Mod de preparare
Bați albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugi zahărul și bați până obții o bezea tare. Adaugi gălbenușurile pe rând, mixând continuu. Pui făina cernută pe toată suprafața și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.
Torni aluatul într-o tavă de 32×35 cm căptușită cu hârtie de copt, netezești și o introduci în cuptorul încins, la foc mic, circa 15 minute. Trebuie să ai grijă să nu se rumenească deasupra, dar blatul să fie ușor rumenit pe fund.
Răstorni blatul cu fundul în sus pe un prosop umed, desfaci hârtia de copt și ungi blatul cu gemul de căpșuni. Rulezi cât mai strâns cu ajutorul prosopului și o lași să se răcească. Înainte să o tai, o presari cu foarte puțin zahăr pudră.