Home / Copil / Terină de pui cu fistic

Terină de pui cu fistic

Ingrediente

500 g piept de pui
300 g șuncă de curcan sau pui
500 ml smântână 32%  grăsime
100 g unt
70 ml supă de pui
sare
piper proaspăt măcinat
150 g fistic decojit

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante și-l tai bucăți împreună cu șunca.  Le pui în blender și le toci.

Adaugi peste carne și șuncă smântâna și untul moale tăiat bucăți și mixezi până obții o spumă. Adaugi supa, condimentezi cu sare și piper și omogenizezi.

Îmbraci o formă de 30 cm lungime cu folie alimentară, lăsând să treacă puțin peste margini și așezi pe fundul ei fisticul măcinat mai mare.

Pui amestecul de carne peste fistic, netezești bine, apăsând cu o lingură și acoperi cu folia de pe margini.

Așezi forma într-un vas mai mare și torni apă caldă cât să cuprindă forma. O introduci în cuptorul încins la 120°C pentru o oră. O lași să se răcească complet, o răstorni pe un platou și îl servești.

Foto: Profimedia/Photoland

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.