Home / Copil / Terină de morcovi

Terină de morcovi


Ingrediente
500 g morcovi; 1/2 legătură pătrunjel verde; 2 ouă; 150 ml smântână lichidă; 1 vârf de cuțit chimen; 10 g unt; sare; piper
Mod de preparare
Cureți morcovii, îi speli și îi fierbi 20 de minute pe aburi. Oprești 2 morcovi mai mici, iar restul îi pui în blender, adaugi ouăle, smântâna, pătrunjelul și chimenul. Mixezi până obții un piure.

Torni piureul într-un castron, adaugi morcovii opriți tăiați bucăți, puțină sare și piper și omogenizezi. Torni compoziția într-un vas termorezistent uns cu unt, îl așezi în alt vas mai mare în care ai pus apă și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 50 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.