
Ingrediente
500 g sparanghel verde deja curățat
5 ouă
1 cățel usturoi mare
10 g unt
200 ml smântână grasă
150 g brânză de vaci cremoasă
2 linguri ulei
2-3 fire mărar verde
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 200°C. Fierbi sparanghelul în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 minute (dacă nu este gros, fierbe doar 7 -8 minute), după care îl scoți și îl pui în apă cu gheață. Îl tai în bucăți de 2 cm lungime.
Într-o tigaie, încingi uleiul de măsline, pui usturoiul tocat fin și sparanghelul și le tragi la tigaie, la foc foarte mic, 10 minute, după care le lași să se răcească.
Într-un castron, amesteci smântâna cu brânza de vaci, adaugi ouăle bătute, sparanghelul cu tot cu usturoi și ulei, mărarul verde tocat mărunt, sare și piper. Amesteci ușor.
Ungi o tavă de cozonac din yena cu unt, torni compoziția și o așezi într-o tavă mai înaltă și torni apă cât să o cuprindă pe jumătate. Introduci totul în cuptor pentru 30-40 de minute.
Lași terina să se răcească înainte să o scoți din formă. O poți servi cu salată verde, pâine prăjită sau maioneză!