Terină cu sparanghel

Ingrediente

500 g sparanghel verde deja curățat

5 ouă

1 cățel usturoi mare

10 g unt

200 ml smântână grasă

150 g brânză de vaci cremoasă

2 linguri ulei

2-3 fire mărar verde

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 200°C. Fierbi sparanghelul în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 minute (dacă nu este gros, fierbe doar 7 -8 minute), după care îl scoți și îl pui în apă cu gheață. Îl tai în bucăți de 2 cm lungime.

Într-o tigaie, încingi uleiul de măsline, pui usturoiul tocat fin și sparanghelul și le tragi la tigaie, la foc foarte mic, 10 minute, după care le lași să se răcească.

Într-un castron, amesteci smântâna cu brânza de vaci, adaugi ouăle bătute, sparanghelul cu tot cu usturoi și ulei, mărarul verde tocat mărunt, sare și piper. Amesteci ușor.

Ungi o tavă de cozonac din yena cu unt, torni compoziția și o așezi într-o tavă mai înaltă și torni apă cât să o cuprindă pe jumătate. Introduci totul în cuptor pentru 30-40 de minute.

Lași terina să se răcească înainte să o scoți din formă. O poți servi cu salată verde, pâine prăjită sau maioneză!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.