Ingrediente
PENTRU ALUAT
250 g făină
150 g unt rece
3 linguri apă rece
1 praf de sare
PENTRU UMPLUTURĂ
1 broccoli mic
½ piept de pui fiert
3 ouă
250 g smântână
100 g cașcaval
sare
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu un praf de sare și untul rece tăiat cubulețe până obții un aluat nisipos. Adaugi apa și frămânți un aluat neted, îi dai forma de bilă, îl învelești în folie alimentară și îl dai la rece pentru 30 de minute.
Între timp, desfaci broccoli buchețele mici, le speli bine și le fierbi în apă clocotită cu un praf de sare circa 10 minute, după care le scurgi. Tai pieptul de pui fiert cubulețe.
Întinzi aluatul în foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă mica unsă și tapetată. Îl înțepi cu o furculiță, așezi pieptul de pui și broccoli și torni peste ouăle bătute cu smântâna și un praf de sare. Presari cașcavalul ras și o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește, circa 45-50 de minute. Scoți tarta din cuptor, o lași să se răcorească 10 minute, după care o tai felii și o servești.
Această tartă este foarte bună pentru întreaga familie.