Home / Copil / Supă-cremă de praz și țelină

Supă-cremă de praz și țelină

Ingrediente

1 praz mare (partea albă și cea verde deschis)

1 țelină (400 g)

1 ceapă medie

2 cartofi medii

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

1,2 l supă de pui sau legume

100 ml smântână de gătit grasă

1 foaie de dafin

½ linguriță nucșoară măcinată

sare

piper

Mod de preparare

Cureți țelina, prazul, cartofii și ceapa, le speli și le tai cuburi, iar usturoiul îl toci.

Călești ceapa și usturoiul în uleiul de măsline 2-3 minute, după care adaugi prazul tăiat rondele, țelina, cartofii și mai gătești 5 minute.

Torni supa de pui sau legume peste legume și lasă să dea în fiert. Condimentezi cu sare, nucșoară și piper, dai focul încet, pui foaia de dafin și lași să fiarbă 30-40 de minute sau până când legumele sunt bine pătrunse.

Dai cratița de pe foc, adaugi smântâna, introduci blenderul și mixezi până obții o cremă fină.

Servești supa caldă cu crutoane sau felii de pâine prăjită. Delicioasă!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.