
Ingrediente
1 praz mare (partea albă și cea verde deschis)
1 țelină (400 g)
1 ceapă medie
2 cartofi medii
3 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline
1,2 l supă de pui sau legume
100 ml smântână de gătit grasă
1 foaie de dafin
½ linguriță nucșoară măcinată
sare
piper
Mod de preparare
Cureți țelina, prazul, cartofii și ceapa, le speli și le tai cuburi, iar usturoiul îl toci.
Călești ceapa și usturoiul în uleiul de măsline 2-3 minute, după care adaugi prazul tăiat rondele, țelina, cartofii și mai gătești 5 minute.
Torni supa de pui sau legume peste legume și lasă să dea în fiert. Condimentezi cu sare, nucșoară și piper, dai focul încet, pui foaia de dafin și lași să fiarbă 30-40 de minute sau până când legumele sunt bine pătrunse.
Dai cratița de pe foc, adaugi smântâna, introduci blenderul și mixezi până obții o cremă fină.
Servești supa caldă cu crutoane sau felii de pâine prăjită. Delicioasă!
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!