Home / Copil / Supă-cremă de mazăre

Supă-cremă de mazăre

de la 18 luni

Ingrediente

500 g boabe de mazăre congelată;

1 ceapă medie;

1 morcov mediu;

1 rădăcină de păstârnac;

1 felie de ţelină;

1 căţel de usturoi;

1 cartof mediu;

1 lingură unt moale;

1 lingură ulei de măsline;

100 ml smântână dulce

1 praf de sare;

PENTRU DECOR:

boabe de mazăre fierte;

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la înăbuşit într-o cratiţă cu 100 ml de apă şi o lingură de ulei de măsline. Laşi până când se înmoaie, după care adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate cubuleţe. Torni 1 litru de apă caldă, laşi să fiarbă 40 de minute, după care adaugi şi boabele de mazăre congelate. Apa trebuie să fie de două degete peste legume. Dacă este necesar, mai adaugi apă caldă. Acoperi cu un capac şi fierbi, la foc mic, 10 minute, depinde de mazăre. 

Când legumele sunt bine pătrunse, le scurgi de zeamă, pe care o păstrezi, le pui în blender, adaugi usturoiul tăiat şi mixezi până totul devine o cremă. Într-o cratiţă, treci piureul prin sită, pentru a înlătura eventualele coji de la mazăre, subţiezi cu zeama în care au fiert legumele până la consistenţa dorită, pui cratiţa pe foc, condimentezi cu puţină sare şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Dai vasul de pe foc, adaugi untul, smântâna şi amesteci. O serveşti decorată cu boabe de mazăre fierte.

Sfaturi pentru mami

Indiferent de ce legume alegi pentru a pregăti supa-cremă, important este să nu renunţi la ceapă şi usturoi, acestea dând o savoare în plus supei. După ce au fiert, legumele pasate au textura unui piure destul de gros şi, de aceea, ai nevoie de un lichid pentru a o subţia, iar zeama în care au fiert legumele este cea mai bună. Mai poţi face lucrul acesta şi cu lapte cald, smântână dulce…

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.