Home / Copil / Brownies fără făină

Brownies fără făină

Ingrediente

200 g unt

250 g ciocolată neagră 70% cacao

225 g zahăr tos

3 ouă

½ linguriță praf de copt

150 g migdale măcinate

50 g ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Încălzești cuptorul la 180°C. Ungi și îmbraci cu hârtie o tavă de 20×20 cm.  

Pui într-un vas termorezistent ciocolata și untul tăiate cuburi și îl așezi pe baie de aburi (asigură-te că vasul nu atinge apa care fierbe). Amesteci în ea din când. Când s-a topit, dai vasul deoparte și lași 10 minute.

Între timp, mixezi ouăle cu zahărul și un praf de sare până obții un amestec spumos (circa 5 minute). Torni ciocolata în fir  subțire peste ouă, mixând continuu, iar la final încorporezi migdalele măcinate și praful de copt. Torni aluatul în tavă, netezești și o introduci în cuptor pentru 25 de minute. Lași prăjitura să se răcească foarte bine (caldă este foarte fragilă), după care o tai bucăți, pe care le decorezi cu ciocolată topită

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.