
Sonhos sunt gogoși portugheze ușoare și pufoase asemănătoare cu choux-urile care se topesc în gură! În general, sunt servite în preajma Sărbătorilor, dar aceste delicii sunt foarte populare și pregătite și în restul anului.
Ingrediente
2 linguri cu unt
2 lingurițe zahăr
1 praf mare de sare
1 ½ cană apă
1 linguriță esență de vanilie
2 căni făină
8 ouă mari
3 linguri scorțișoară măcinată
1 cană zahăr tos
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pui într-o cratiță mare, la foc mediu, apa, untul și 2 lingurițe de zahăr. Când apa dă în clocot și untul s-a topit, adaugi toată făina și amesteci energic cu o lingură de lemn până când aluatul se desprinde de pe marginile cratiței și se formează o minge. Reduci focul și continui să amesteci alte două minute.
Pui aluatul într-un vas de mixercu suport prevăzut cu accesoriul cu paletă. Bateți la viteză mică timp de un minut, după care adaugi ouăle, unul câte unul, bătând la viteză mare după fiecare. Nu adaugi următorul ou până nu se încorporează cel anterior. Când este gata, aluatul este lipicios și neted. Acoperi vasul cu folie alimentară și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.
Cât timp stă la frigider, amesteci zahărul tos cu scorțișoara măcinată.
Cu o lingură pentru înghețată iei din aluat și pui mingiuțele într-o baie de ulei încins. Ai grijă să fie înghesuite, pentru că vor crește la prăjit.
Prăjești sonhos până devin aurii, întorcându-le după cum este necesar, astfel încât să se gătească uniform, 6 până la 8 minute.
Scoți gogoșile cu o paletă pe prosoape absorbante, iar după ce s-au scurs puțin le tăvălești prin zahărul amestecat cu scorțișoară.
Le servești fierbinți, simple sau stropite cu miere, cu dulceață sau sos caramel.
Mai poti pregati si Choux-uri cu branza.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!