Choux-uri cu brânză

Ingrediente

1 cană de apă

½  linguriță sare

½  cană de unt nesărat, tăiat cubulețe

1 cană de făină

4 ouă

1 ½ cană de brânză Gruyere

piper măcinat

Mod de preparare

Într-o cratiță medie pui apa cu sarea și untul și o așezi pe foc mediu până untul se topește și amestecul este omogen. Adaugi toată făina odată și amesteci energic până aceasta s-a încorporat și se desprinde de pe pereții cratiței. Dai cratița deoparte și lași aluatul să se răcorească 10 minute.

Adaugi peste aluat ouăle, unul câte unul, amestecând energic după fiecare, după care brânza Gruyere rasă și amesteci până se omogenizează.

Pui aluatul într-un poș și formezi movile pe o tavă pe care ai pus foaie de copt. Lași 1 cm între ele, pentru că vor crește la copt. 

Presari gogoșelele cu brânză rasă și le introduci în cuptorul încins la 220°C pentru 10 minute, după care micșorezi temperatura la 180°C și mai coci 20-25 de minute sau până când sunt umflate și au o culoare aurie.

Nu deschide cuptorul primele 15 minute. Când sunt gata, oprești cuptorul și înțepi fiecare gogoașă cu vârful unui cuțit pentru a scoate aburul. Le lași în cuptor, cu ușa întredeschisă pentru 15 minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.