Home / Copil / Somon cu piure de broccoli

Somon cu piure de broccoli

Ingrediente

200 g broccoli

sare

2 linguri supă de pui

1 cartof mic

120 g file de somon fără piele

1 lingură ulei de măsline

2 lingurițe unt

Mod de preparare

Cureți cartoful, îl speli, îl tai cubulețe și îl pui la fiert. Când cartoful este aproape moale, pui buchețelele de broccoli spălate foarte bine. Mai lași circa 8 minute și scurgi legumele de zeamă. Le pui în blender și adaugi supa de pui și untul. Mixezi până obții un piure mai gros, dar nu foarte fin. La final, îl condimentezi  cu puțină sare.

Speli fileul de somon și îl tai cuburi de mărime medie. Îl așezi pe o tavă cu hârtie de copt, îl presari cu foarte puțină sare, îl stropești cu ulei de măsline și îl coci în cuptorul încins pentru 10-15 minute. Îl servești alături de piureul de broccoli.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.