Rulouri de vinete cu sos de rosii. Vinetele le poti pregăti în multe rețete delicioase, iar aceasta este una dintre ele, care o să vă placă cu siguranță. Combinația de vinete cu ricotta si sos de roșii este foarte gustoasă!
Ingrediente
2 vinete potrivite
1 cățel de usturoi
1 ardei iute
400 g ricotta
1/2 ceașcă de parmezan rasă + 2 linguri pentru garnitură
1 ou
sare
2 linguri ulei de măsline
12 frunze mari de busuioc
500 ml roșii decojite în bulion
4 linguri pesmet
Mod de preparare
Speli vinetele și le tai felii lungi de 5 mm grosime, după care le presari cu puțină sare. Ar trebui să ai 12 felii. Într-un castron, amesteci ricotta cu parmezanul, oul, usturoiul și ardeiul iute tocate. Condimentezi cu sare și omogenizezi.
Pui feliile de vinete pe grillul încins și le frigi pe ambele părți până se rumenesc și se înmoaie ușor. Așezi pe unul din capetele feliilor de vinete câte o lingură din compoziția de brânză, pui și câte o frunză de busuioc și rulezi cât mai strâns.
Pasezi roșiile în bulion și pui ¾ pe fundul unui vas termorezistent. Așezi rulourile, pui peste ele restul de roșii paste și presari pesmetul. Le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 20-25 de minute, iar în momentul în care le servești le presari cu parmezan.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!
O altă rețetă interesantă cu vinete pe lângă aceasta de rulouri de vinete este și Salată de vinete cu pastă de susan.