Ruladă din carne tocată

Ingrediente

6 ouă

1 ceapă

2 căței usturoi

1 legătură pătrunjel verde

500 g carne tocată amestec

4 linguri lapte

sare

piper măcinat

1 lingură unt

Mod de preparare

Fierbi tare 5 ouă, le scoți în apă rece și le cureți de coajă. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ceapa dată pe răzătoarea mare, usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat, laptele, un ou crud și amesteci foarte bine. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Pui o bucată de folie de aluminiu pe masă, o ungi cu unt și întinzi carnea pe ea. Pui pe una din laturile lungi ouăle, unul lângă altul, și, cu mâinile ude, rulezi cât mai strâns.

Învelești rulada în folie de staniol, o așezi pe o tavă și o introduci în cuptorul încins la  190°C 45 de minute. O scoți din cuptor, o lași să se răcească, după care desfaci folia și o tai felii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.