Rețetă de Alexandra Băltățeanu
Ingrediente
3 ouă; 200 g făină; 100 g zahăr brun; 180 g iaurt natural; 50 g unt topit; coaja rasă de la o portocală; coaja rasă de la o lămâie; 1 plic praf de copt; 1 linguriță esență vanilie; 1 praf de sare; 150 g ciocolată albă de calitate; 2 punguțe cu diverse bomboane pentru ornat
Mod de preparare
Bați ouăle cu telul până se deschid puțin la culoare. Adaugi făina cernută cu praful de copt. Adaugi zahărul, iaurtul, untul topi, sarea și vanilia și omogenizezi.
Ungi formele de cake pops cu unt, apoi le umpli până sus. Le coci 10 minute, apoi le scoți pe o farfurie și le lași să se răcească. Procedezi la fel cu restul compoziției până le coci pe toate. Cât timp se răcesc acadelele, topești ciocolata la bain marie.
Când sun reci, înfigi bețele speciale pentru acadele și le tăvălești prin ciocolata topită, așteptând să se scurgă excesul. Apoi le tăvălești prin bomboanele colorate pentru ornat. Se lași 5 minute la frigider ca să se întărească ciocolata.