Ruladă de curcan cu legume şi şuncă - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Ruladă de curcan cu legume şi şuncă

Ruladă de curcan cu legume şi şuncă

Ingrediente

150 g şuncă de curcan
800 g piept de curcan

2 linguri bulion de casă
100 g telemea puţin sărată

50 g mazăre congelată verde
100 g morcov
2 linguri ulei de măsline
150 ml supă de carne

pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare

Speli pieptul de curcan, îl usuci cu prosoape absorbante, îl întinzi cu un cuţit, îl acoperi cu folie de plastic şi îl baţi cu ciocanul de şniţele. Trebuie să aibă grosimea de 2 cm. Ungi carnea cu bulion de casă, presari şunca tăiată fâşii subţiri, brânza tăiată cuburi, mazărea decongelată şi morcovul curăţat şi tăiat cuburi sau fâşii subţiri.

Rulezi cât mai strâns bucata de carne, o legi cu o sfoară sau o prinzi cu scobitori şi aşezi rulada într-un vas uns cu puţin ulei. Ungi şi rulada cu puţin ulei, torni supa de carne şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190º C pentru 45 de minute. Dacă este nevoie, pe parcursul coacerii mai adaugi puţină apă şi ungi rulada cu sosul lăsat în vas.

Serveşti rulada tăiată felii, alături de un piure de cartofi şi decorat totul cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.