
Ingrediente
300 g orez Arborio
350 g ciuperci brune
750 ml supă de legume
1 ceapă mare
1 cățel usturoi
2 linguri ulei de măsline
100 g unt
50 g parmezan
sare
piper
Mod de preparare
Pui supa într-o crăticioară la încălzit. Speli ciupercile, le tai felii și le călești în uleiul de măsline. Le lași până scade zeama lăsată de acestea, după care le scoți cu o paletă.
Torni uleiul în care ai călit ciupercile într-o cratiță cu fundul gros, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călești. Adaugi orezul și amesteci foarte bine. Torni treptat din supă și fierbi orezul 20 de minute, amestecând continuu. Nu adaugi supă din nou până nu este absorbită cea pe care ai turnat-o.
Când orezul este fiert, pui untul și parmezanul și omogenizezi. La final adaugi ciupercile, condimentezi cu sare și piper și amesteci. Servești risotto cald!