Home / Copil / Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ingrediente

300 g orez Arborio

350 g ciuperci brune

750 ml supă de legume

1 ceapă mare

1 cățel usturoi

2 linguri ulei de măsline

100 g unt

50 g parmezan

sare

piper

Mod de preparare

Pui supa într-o crăticioară la încălzit. Speli ciupercile, le tai felii și le călești în uleiul de măsline. Le lași până scade zeama lăsată de acestea, după care  le scoți cu o paletă.

Torni uleiul în care ai călit ciupercile într-o cratiță cu fundul gros, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călești. Adaugi orezul și amesteci foarte bine. Torni treptat din supă și fierbi orezul 20 de minute, amestecând continuu. Nu adaugi supă din nou până nu este absorbită cea pe care ai turnat-o.

Când orezul este fiert, pui untul și parmezanul și omogenizezi. La final adaugi ciupercile, condimentezi cu sare și piper și amesteci. Servești risotto cald!  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.