Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Budincă cu pâine și ciuperci

Budincă cu pâine și ciuperci

Ingrediente

500 g ciuperci proaspete; 6 chifle; 4 ouă; 250 ml smântână dulce; 1 ceapă medie; 60 g unt; 2 crenguțe cimbru;  sare; unt și pesmet pentru forme

Mod de preparare
Ungi un vas termorezistent cu unt și îl presari cu pesmet. Topești untul într-o tigaie, adaugi ciupercile tocate mai mare, ceapa și frunzele de cimbru tocate mărunt. Condimentezi cu sare  și lași până când ciupercile se înmoaie.

Tai chiflele cuburi și le pui într-un bol în care ai amestecat smântâna cu ouăle. Adaugi ciupercile, amesteci și pui compoziția în vasul uns. Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru 40 de minute. Trebuie să se rumenească ușor deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.