Pui cu unt și verdeață

Ingrediente

2 bucăți piept de pui

250 g unt

5 căței usturoi potriviți

4 ouă

1 legătură mare de pătrunjel

făină

pesmet

sare

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci untul la temperatura camerei cu pătrunjelul verde tocat mărunt, cu usturoiul pisat, sare și piper. Faci din unt un rulou, îl așezi pe o folie de plastic, îl înfășori  și îl introduci în congelator pentru 20 de minute.

Bați piepții de pui ca pentru șnițele și le condimentezi cu sare și piper. Tai ruloul de unt în 2 bucăți.

Așezi bucata de unt pe mijlocul bucății de carne și aduci două din laterale pe mijloc, după care rulezi strâns. Așezi rulourile în folie alimentară și le introduci la cuptor pentru 15 minute.

 Treci rulourile prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin pesmet și le prăjești în baie de ulei încins până se rumenesc frumos, circa 7 minute pe fiecare parte.

Le servești imediat cu o garnitură de piure și legume trase la tigaie. Merg însoțite și de murături.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.