Home / Copil / Pui cu măsline și ciuperci

Pui cu măsline și ciuperci

Ingrediente

6 pulpe superioare de pui

2 cepe potrivite

4 căței usturoi

1 ardei gras roșu

½ pahar vin alb

3-4 linguri ulei

150 g ciuperci mici champignon

100 g măsline

450 g roșii cubulețe la conservă

1 linguriță busuioc

sare

piper

Mod de preparare

Speli și usuci pulpele de pui, după care le prăjești în uleiul încins pe ambele părți până se rumenesc ușor, după care le scoți pe o farfurie.

În uleiul rămas pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, ardeiul tăiat cubulețe și lași la călit 5-6 minute, după care adaugi măslinele și ciupercile tăiate felii. Amesteci și mai lași un minut.

Pui roșiile peste legume, vinul, busuiocul, circa 150 ml de apă (sau supă de pui sau legume dacă ai) și condimentezi cu sare și piper.

Așezi pulpele într-un vas, torni sosul peste ele, acoperi vasul și le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute. Iei capacul și mai lași 10 minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.