Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Tartă cu urdă și măsline

Tartă cu urdă și măsline

Tarta cu urda si masline este un fel de mancare usor, sanatos si delicios.

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 250 g făină; 1 vârf de cuțit sare; 125 g unt; 1 ou. PENTRU UMPLUTURĂ: 1 ardei gras roșu mic; 1 ardei gras galben mic; 1 praz; 200 g urdă; 3 ouă; 200 ml smântână; 1 lingură muștar dulce 2 căței usturoi; 100 g brânză Emmentaler; sare; 80 g măsline negre

Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu sarea, adaugi untul moale tăiat bucăți, oul și frămânți un aluat neted. Îl pui în folie de plastic și îl introduci la frigider pentru 30 de minute.

Cureți și speli legumele. Tai ardeii fâșii subțiri și prazul rondele. Amesteci smântâna cu ouăle, adaugi muștarul, urda, usturoiul pisat, brânza Emmentaler rasă, puțină sare și omogenizezi.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu ea o formă de tartă unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță și torni compoziția cu urdă. Așezi deasupra bucățile de praz, fâșiile de ardei gras și măslinele.

Introduci tarta cu urda în cuptorul încins la 170ºC timp de 50 de minute.

Poate iti place si Tartă cu lămâie.

De știut!

Urda este o brânză sănătoasă, bogată în proteine de calitate superioară și cu un conținut redus de grăsimi saturate. Poate fi consumată atât la micul dejun cât și la cină. Urda se produce prin încălzirea zerului de la brânză la temperaturi înalte. Are o textură moale și sfărâmicioasă, asemănătoare cu  ricotta, brânza italiană, cu un conținut bogat de proteine și puține grăsimi.

Fotot: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.