Tarta cu urda si masline este un fel de mancare usor, sanatos si delicios.
Ingrediente
PENTRU ALUAT: 250 g făină; 1 vârf de cuțit sare; 125 g unt; 1 ou. PENTRU UMPLUTURĂ: 1 ardei gras roșu mic; 1 ardei gras galben mic; 1 praz; 200 g urdă; 3 ouă; 200 ml smântână; 1 lingură muștar dulce 2 căței usturoi; 100 g brânză Emmentaler; sare; 80 g măsline negre
Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu sarea, adaugi untul moale tăiat bucăți, oul și frămânți un aluat neted. Îl pui în folie de plastic și îl introduci la frigider pentru 30 de minute.
Cureți și speli legumele. Tai ardeii fâșii subțiri și prazul rondele. Amesteci smântâna cu ouăle, adaugi muștarul, urda, usturoiul pisat, brânza Emmentaler rasă, puțină sare și omogenizezi.
Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu ea o formă de tartă unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță și torni compoziția cu urdă. Așezi deasupra bucățile de praz, fâșiile de ardei gras și măslinele.
Introduci tarta cu urda în cuptorul încins la 170ºC timp de 50 de minute.
Poate iti place si Tartă cu lămâie.
De știut!
Urda este o brânză sănătoasă, bogată în proteine de calitate superioară și cu un conținut redus de grăsimi saturate. Poate fi consumată atât la micul dejun cât și la cină. Urda se produce prin încălzirea zerului de la brânză la temperaturi înalte. Are o textură moale și sfărâmicioasă, asemănătoare cu ricotta, brânza italiană, cu un conținut bogat de proteine și puține grăsimi.
Fotot: Photoland/Profimedia