Home / Copil / Pui cu smântână și ciuperci

Pui cu smântână și ciuperci

Pui cu ciuperci si smantana, rețetă rapidă, ușoară și delicioasă. dacă nuți plac ghebele le poți înlocui cu ciuperci champignon, pe care o să le tai felii.

Ingrediente

4 pulpe de pui medii

300 g ghebe

2 cepe

2 căței usturoi

3 linguri făină

1 linguriță cimbru uscat

½ cană de vin

4 căni supă de pui sau legume

1 cană smântână fermentata

4 linguri unt moale

1 lingură ulei

sare

piper

Mod de preparare

Tai pulpele în două, le speli, le usuci cu prosoape absorbante și le condimentezi cu sare și piper.
Pui untul își uleiul într-o tigaie și rumenești pulpele pe ambele părți, după care le scoți. Adaugi peste unt ceapa și ghebele întregi și cimbrul. Gătești 5 minute, după care pui usturoiul pisat, făina și amesteci timp de 30 de secunde. Torni vinul și supa și amesteci continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

Pui pulpele de pui în sos și fierbi, la foc mic, 30 de minute din momentul în care dă în clocot.

Adaugi treptat smântâna, amestecând continuu, și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Servești puiul cu o garnitură de paste fierte, piure din cartofi… Sau ce garnitură preferi.

Pe lângă Pui cu ciuperci si smantana mai poți pregăti și Supa de peste.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.