de la 9 luni/2 porții
Ingrediente:
50 g file de păstrăv;
1 morcov mic;
½ praz mic;
1 felie de lămâie;
1 cartof nou mic;
50 ml lapte
Mod de preparare:
Cureți și speli morcovul și prazul, le tai rondele și le pui la fiert în apă cât să le acopere în care adaugi și o picătură de lămâie. După ce au fiert 10 minute, adaugi cartofii tăiați cubulețe și lași alte 10 minute.
Pui peștele peștele și mai lași pe foc încă 5-10 minute, cât să fiarbă carnea. Oprești focul, pui laptele și supa este gata. Dacă cel mic nu este obișnuit cu bucățele, pui totul în blender și mixezi până obții o supă fină.
Sfat!
Dacă știi că puiul tău este predispus să facă alergii alimentare, atunci e bine să amâni introducerea peștelui în alimentație până după vârsta de un an. Pentru început, alege pește slab ca păstrăvul, cod și șalău proaspete, nu congelate. Abia după vârsta de un an, poți introduce pești mai grași, ca somonul, macroul și heringul.