Pâine cu turmeric

Paine de casa cu turmeric! O rețetă de pâine delicioasă și sănătoasă pe care ar trebui să o prepare toate mămicile pentru copiii lor.

Ingrediente

750 ml apă

1 linguriță cu vârf cu sare

 25 g drojdie proaspătă

2 lingurițe rase cu turmeric

4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Dizolvi drojdia proaspătă în apă călduță și o amesteci cu 2 linguri de făină. Lași să crească circa 15 minute.

Într-un vas, cerni făina și o amesteci cu sarea și turmericul, faci o gaură în mijloc, adaugi drojdia crescută, restul de apă călduță și uleiul de măsline și începi să amesteci. Frămânți un aluat potrivit de tare (circa 15 minute), îl acoperi și îl lași la crescut timp de o oră, într-un loc cald.  

După o oră, scoți aluatul pe masa presărată cu făină și îl frămânți 3-4 minute împăturindu-l. Îl lași să mai crească 40 de minute.

Încălzești cuptorul la 250°C și la bază așezi un vas cu apă fiartă. Aburul va ajuta la rumenire și creștere.  Formezi pâinea, o așezi pe o tavă cu hârtie de copt și o mai lași să crească 30 de minute. O presari cu făină, o crestezi pe mijloc cu un cuțit ascuțit și o introduci în cuptorul încins.

O lași 20 de minute la 250°C, după care micșorezi focul la 200°C și o mai lași 35-40 de minute. Pâinea trebuie să fie rumenită și în momentul în care o bați pe fund să sune a gol.

Învelești pâinea cu un prosop curat și o lași să se răcească.

O altă rețetă sănătoasă pe lângă paine de casa cu turmeric este și Paine neagra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.