Home / Copil / Pâine neagră

Pâine neagră

Ingrediente

1 kg făină neagră; 50 g drojdie proaspătă; 1 lingură zahăr brun; 2 linguri ulei de măsline; 4 linguri mix de semințe; 600 ml lapte călduț; 1 linguriță sare; 4 linguri fulgi de ovăz

Mod de preparare

Cerni făina într-un vas mai încăpător, faci o gropiță în mijloc, adaugi 2 linguri fulgi de ovăz, zahărul, sarea, uleiul și drojdia dizolvată în laptele călduț. Pui semințele, amesteci și frămânți circa 10 minute, până când aluatul se desprinde de pe mâini. Acoperi vasul cu un prosop și lași aluatul să dospească circa o oră.

Împarți aluatul în două, modelezi două pâini și le așezi în două tăvi de cozonac în care ai pus hârtie de copt. Lași pâinile să mai crească 30 de minute, după care le ungi cu lapte și le presari cu restul de fulgi de ovăz. Le introduci în cuptorul încălzit la 180ºC pentru circa o oră.

Scoți pâinile din forme, le acoperi cu un prosop și le lași să se răcească.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.