Home / Bebelus / Cel mai puternic aliat al sistemului imunitar

Cel mai puternic aliat al sistemului imunitar

 

bebe masaj

În ultima vreme copilul tău nu mai are poftă de mâncare și se îmbolnăvește foarte des? Fără să vrei, ajungi din nou la antibiotice și alte medicamente care, pe termen lung îi afectează sănătatea. Știai că există niște bacterii prietenoase care au un rol esențial în stimularea sistemului imunitar? Află care sunt acestea.

Ce sunt probioticele

Vorbim de probiotice, niște  bacterii prietenoase, care au un rol foarte important în menţinerea echilibrului florei intestinale şi care se regăsesc şi în laptele matern. 70% din sistemul imunitar este influențat direct de echilibrul florei intestinale. Cu cât flora are mai multe bacterii bune, cu atât ea poate stimula mai bine producerea de anticorpi și poate forma acea barieră protectoare contra germenilor patogeni.

Ce rol au bacteriilor prie­tenoase

Imediat după perioada de începere a diversificării alimentare, s-a constatat că numărul bacterii­lor prietenoase scade, ceea ce face organismul copilului mic mai vulnerabil în faţa agresiunii factorilor externi.  În această etapă, este important să introducem în alimentaţia copilului produse suplimentate cu probiotice.  Bifidus BL este „vedeta“ bacteriilor prie­tenoase, deoarece ajută la reglarea şi menți­­­nerea echilibrului florei intestinale, favorizează înmulţi­­­rea altor bacterii prietenoase şi contribuie la crearea enzimelor digestive, în timp ce inhibă activitatea bacteriilor patogene.  De aceea, introdu zilnic în meniul bebelușui tău iaurt cu probiotice, mai ales dacă a urmat de curând un tratament cu antibiotice.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.