Home / Bebelus / Prima iarnă a bebelușului

Prima iarnă a bebelușului

Primul copil, prima iarnă? Unii părinți, îngrijorați, preferă să nu riște ca îngerașul lor să răcească scoțându-l afară în zilele friguroase și geroase. Dar știm cu toții că după o plimbare bebelușul se simte atât de bine! Dilema unor părinți este: oare îl scot afară și în zilele geroase? Afli răspunsul în rândurile de mai jos.

Iarna sosește, temperaturile scad foarte mult. Tu nu ar trebui să-ți faci griji și să scoți bebelușul la aer, trebuie doar să-l îmbraci bine. De fapt, ieșirea la aer proaspăt nu este benefică numai pentru moralul părinților, ci poate să calmeze și anumite crize ale bebelușilor.

Prea rece?

Să ieși la aer cu bebelușul este foarte bine, dar trebuie să fii conștientă și de faptul că bebelușul nu își păstrează temperatura ca adulții, deoarece nu se mișcă. Este indicat să-i pui întotdeauna un strat de haine mai mult îți pui tu, mai ales dacă bebelușul stă într-un cărucior sau într-o sanie. Aerul dintre haine acționează ca un izolator. Pentru prima plimbare de iarnă, alege o zi în care temperatura nu este prea scăzută. Ieșirea ar trebui să fie scurtă: vorbim despre o primă ieșire de aproximativ 15-20 de minute.

Pe parcursul ieșirilor și în funcție de condiții, crești treptat timpul pentru plimbările voastre. Desigur, ai grijă să verifici dacă bebelușul se simte confortabil. Dacă îi este rece, s-ar putea să clipească sau să plângă. Atinge-i urechile, degetele, gâtul și asigură-te că este încă cald.

Pentru cei mici, este mai bine să nu ieși afară când temperatura este sub -15°C. De asemenea, trebuie să știi că atunci când vremea este uscată, frigul este întotdeauna mai ușor de suportat decât atunci când este umed.

Îmbracă-l bine!

După cum am menționat mai sus, sugarii nu sunt capabili să-și regleze temperatura corpului. Sunt mult mai sensibili decât noi la fluctuațiile de temperatură.

După ce l-ai îmbrăcat pentru o zi normală, pune bebelușul în costumul său de iarnă. Alege unul cu blană și confortabil în interior. Desigur, te asiguri întotdeauna că extremitățile, adică capul, mâinile și picioarele, sunt toate protejate de frig cu mănuși, cizmulițe îmblănite și căciulă cu urechi.

Sanie, port bebe sau cărucior pentru bebeluși?

Fie că alegi căruciorul pentru bebeluși, port bebe-ul sau sania, important este ca bebelușul să stea confortabil și să-i fie cald.  Dacă-l așezi în sanie, trebuie să te asiguri că nu poate cădea.

Micuțului tău îi va fi foarte bine în port bebe, deoarece se va bucura de căldura ta. Dacă ai o haină mai largă, îl poți pune sub ea și îi va fi și mai bine.

DE ȚINUT MINTE!

  • Înainte de a ieși afară, te asiguri că bebelușul a mâncat bine și că scutecul este uscat.
  • Nu ieși dacă copilul este bolnav.
  • Pune-i întotdeauna căciuli care se leagă sub bărbie pentru că se vor mișca mai puțin pe cap.
  • Nu uita să protejezi pielea sensibilă a bebelușului! Înainte de a ieși, dă-l cu o cremă hidratantă pe față. 
  • Apa și săpunul, precum frigul și vântul, usucă pielea bebelușului. Prin urmare, în timpul iernii încearcă să limitezi băița din fiecare seară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.