Home / Copil / Chec de post cu mac și lămâie

Chec de post cu mac și lămâie

Ingrediente

400 ml lapte vegetal

200 ml ulei

coaja rasă de la 2 lămâi

zeama de la 2 lămâi

100 g fulgi de cocos

300 g zahăr

500 g făină

2 pliculețe praf de copt

1 linguriță bicarbonat

50 g semințe de mac

½ linguriță sare

2 lingurițe esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C și îmbraci două forme de cozonac medii cu hârtie de copt.

Amesteci într-un vas ingredientele lichide, iar în altul pe cele solide. Torni lichidul peste cele uscate și amesteci  până obții o compoziție omogenă, de consistența unei smântâni groase.

Împarți compoziția în cele două forme de cozonac și le introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Înainte să-i scoți faci testul scobitorii și dacă aceasta nu iese curată îi mai lași 10 minute. Trebuie să se rumenească frumos.

Scoți checurile din cuptor, le lași să se răcorească în formă, după care îi scoți pe un grătar și îi lași să se răcească complet. Când îi scoți te ajuți de hârtie pentru că până se răcesc bine sunt fragili. Îi poți servi așa sau să-i presari cu zahăr pudră

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.