Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Orez cu lapte și dovleac

Orez cu lapte și dovleac

Ingrediente

200 g orez cu bobul rotund

800 ml lapte

200 g piure de dovleac

100 g brânzică de vaci

1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Mai întâi te ocupi de piureul de dovleac. Poți pune dovleacul la aburi sau la cuptor, după care să-l faci piure. Cel la cuptor mi se pare mai aromat. La final trebuie să ai 200 g de piure.

Torni laptele într-o cratiță și când începe să se umfle, adaugi orezul spălat în mai multe ape. Amesteci și lași să fiarbă, la foc mic, până când orezul este moale. Oprești focul, acoperi cratița cu un capac și lași orezul să se răcorească.

Adaugi peste orez piureul de dovleac, brânzica de vaci, scorțișoara și amesteci. Dacă copilul este mai mare poți adăuga și puțin zahăr sau miere. Acest orez îl poți servi celui mic la micul-dejun sau la cină, alături de fructele lui preferate. Delicios!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.