Home / Copil / Chec cu banane și nucă

Chec cu banane și nucă

Ingrediente

2 banane mai mari și coapte bine

2 linguri miez de nucă măcinat

100 ml lapte

zeama de la o jumătate de lămâie

1 pliculeț praf de copt

220 g făină

100 g zahăr

50 g unt topit

½ linguriță scorțișoară măcinată

Pentru decor

1 banană medie

Mod de preparare

Faci din cele două banane un piure, adaugi nuca măcinată, laptele, zeama și coaja rasă de la o jumătate de lămâie și amesteci. Pui făina cernută cu praful de copt, scorțișoara, zahărul, untul topit și omogenizezi compoziția.

Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă și tapetată (sau îmbrăcată cu hârtie de copt), așezi deasupra felii de banană tăiate pe lung și o introduci  în cuptorul încins la 200°C pentru 30 de minute.

Lași checul să se răcească foarte bine în formă înainte să-l scoți.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.