
Ingrediente
2 banane mai mari și coapte bine
2 linguri miez de nucă măcinat
100 ml lapte
zeama de la o jumătate de lămâie
1 pliculeț praf de copt
220 g făină
100 g zahăr
50 g unt topit
½ linguriță scorțișoară măcinată
Pentru decor
1 banană medie
Mod de preparare
Faci din cele două banane un piure, adaugi nuca măcinată, laptele, zeama și coaja rasă de la o jumătate de lămâie și amesteci. Pui făina cernută cu praful de copt, scorțișoara, zahărul, untul topit și omogenizezi compoziția.
Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă și tapetată (sau îmbrăcată cu hârtie de copt), așezi deasupra felii de banană tăiate pe lung și o introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 30 de minute.
Lași checul să se răcească foarte bine în formă înainte să-l scoți.