Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură Valurile Dunării

Prăjitură Valurile Dunării

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

250 g unt

200 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

5 ouă

375 g făină

150 ml lapte

1 pliculeț praf de copt

20 g cacao

300 g cireșe sau vișine

PENTRU CREMĂ:

200 g unt

200 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

250 g brânză de vaci

zeama de la 1/2 de lămâie

200 g glazură de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt. Bați untul moale cu zahărul pudră și cel vanilat. Adaugi gălbenușurile și mixezi până se omogenizează. Torni laptele, făina cernută cu praful de copt și omogenizezi. La final, încorporezi albușurile bătute spumă tare.

Împarți aluatul în două și în una din părți pui cacaua. Întinzi aluatul alb într-o tavă de 30×40 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și apoi pe cel maro. Deasupra pui cireșele sau vișinele. Introduci tava în cuptorul încins la 160º pentru 45 minute. O scoți și o lași să se răcească.

Mixezi untul moale cu zahărul pudră până devine o cremă, pui brânza de vaci, zeama de lămâie, extractul de vanilie și omogenizezi. Întinzi crema peste blat și o introduci în frigider să se întărească.

Topești glazura conform indicațiilor de pe plic, o întinzi peste crema de brânză întărită, formezi cu o furculiță valuri și o introduci din nou la frigider să se întărească glazura. Când tai prăjitura înmoi lama cuțitului în apă fierbinte.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.