
Ingrediente
Pentru aluat
150 g unt rece
1 lingură zahăr pudră
3 linguri apă rece
1 ou mare
1 praf de sare
1 linguriță cu vârf praf de copt
300 g făină
Pentru umplutură
800 g prune
3 linguri zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
3 linguri pesmet
Mod de preparare
Cureți prunele de sâmburi, le tai sferturi, le amesteci cu zahărul brun și scorțișoara și le lași deoparte.
Pui untul rece tăiat cuburi într-un bol, adaugi zahărul pudră, făina și praful de copt și amesteci cu degetele până obții un aluat sfărâmicios. Adaugi oul și apa rece și amesteci până se leagă aluatul, nu mai mult.
Într-o tavă sau vas termorezistent mai mic, de circa 28×15 cm, așezi ¾ din aluat și îl întinzi foarte bine cu mâna. Restul îl introduci în congelator. Presari pe toată suprafața pesmetul și întinzi prunele. Razi deasupra aluatul pe care l-ai ținut în congelator și introduci tava în cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 de minute. O tai după ce se răcește bine.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!