Home / Copil / Prăjitură fragedă cu prune

Prăjitură fragedă cu prune

Ingrediente

Pentru aluat

150 g unt rece

1 lingură zahăr pudră

3 linguri apă rece

1 ou mare

1 praf de sare

1 linguriță cu vârf praf de copt

300 g făină

Pentru umplutură

800 g prune

3 linguri zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

3 linguri pesmet

Mod de preparare

Cureți prunele de sâmburi, le tai sferturi, le amesteci cu zahărul brun și scorțișoara și le lași deoparte.

Pui untul rece tăiat cuburi într-un bol, adaugi zahărul pudră, făina și praful de copt și amesteci cu degetele până obții un aluat sfărâmicios. Adaugi oul și apa rece și amesteci până se leagă aluatul, nu mai mult.

Într-o tavă sau vas termorezistent mai mic, de circa 28×15 cm, așezi ¾ din aluat și îl întinzi foarte bine cu mâna. Restul îl introduci în congelator. Presari pe toată suprafața pesmetul și întinzi prunele. Razi deasupra aluatul pe care l-ai ținut în congelator și introduci tava în cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 de minute. O tai după ce se răcește bine.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.