Home / Copil / Prăjitură cu sfeclă și morcovi

Prăjitură cu sfeclă și morcovi

Ingrediente

400 g sfeclă

150 g morcovi

1 cană zahăr

5 ouă

100 g făină

150 g făină de migdale

1 plic praf de copt

120 g unt

400 g ciocolată albă pentru decor

200 g miez de nucă pentru decor

Mod de preparare

Cureți morcovii și sfecla de coajă, le tai bucăți și dai pe răzătoarea mică.

Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul până se albesc, adaugi untul moale, făina simplă și cea de migdale cernute în prealabil cu praful de copt și omogenizezi.

Pui sfecla și morcovii rași și omogenizezi din nou. Torni aluatul într-o formă de 35 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 50-60 de minute. Trebuie să verifici prăjitura cu o scobitoare sau lama unui cuțit. Dacă ies curate, prăjitura este gata.

Lași prăjitura să se răcorească, topești ciocolata albă pe baie de aburi, o torni deasupra prăjiturii, o întinzi și presari deasupra miezul de nucă zdrobit. O lași să se răcească complet, o tai și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.