Home / Copil / Prăjitură cu pere

Prăjitură cu pere

Ingrediente

50 g unt topit; 500 g pere mai tari; 6 linguri făină; 50 g nucă măcinată; 1 vârf  linguriță praf de copt; 100 g zahăr pudră; 4 ouă; 1 linguriță esență de vanilie; 2 linguri zeamă de lămâie; zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Cureți perele de coajă și de semințe, le tai cubulețe, le pui într-un vas și le stropești cu zeama de lămâie, ca să nu oxideze. Cerni făina într-un castron cu praful de copt și un praf de sare. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră și untul până când obții o cremă, adaugi esența de vanilie, făina și nuca măcinată și omogenizezi. La final, încorporezi albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de jos în sus. Pui perele cu tot cu zeamă și amesteci ușor.
Torni compoziția într-o formă de tort în care ai pus hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Faci testul cu scobitoarea. O lași să se răcească, după care o tai și o presari cu zahăr pudră.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.