Home / Copil / Plăcintă de pui cu piure

Plăcintă de pui cu piure

Ingrediente

200 g carne tocată de pui; 400 g cartofi; 1 ceapă potrivită; 100 g morcovi; ½ cățel usturoi; 100 ml supă de pui; 100 g roșii cubulețe la cutie; sare; 1/4 linguriță oregano; 2 linguri unt; 2 linguri lapte

Mod de preparare

Mai întâi, speli cartofii, îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă cu un praf de sare.

Între timp, topești puțin unt într-o tigaie mai adâncă, adaugi carnea tocată și o lași până își schimbă culoarea. Pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovii dați pe răzătoarea mică și lași 10 minute, amestecând din când în când. Adaugi supa, roșiile, puțină sare, oregano și lași să fiarbă acoperit, la foc mic, circa 20 de minute.

Scurgi cartofii de zeamă și îi pasezi, adaugi o lingură cu unt, laptele, puțină sare și omogenizezi. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, pui pe fund amestecul de carne, iar deasupra întinzi piureul de cartofi.  Introduci vasul în cuptorul preîncălzit  la 200º C pentru 30 de minute. Lași plăcinta să se răcorească și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.