Home / Bebelus / Retete / 6 luni / Piure de păstârnac

Piure de păstârnac

Ingrediente

1 rădăcină de păstârnac medie

1 linguriță ulei de măsline

30 ml de lapte formulă preparat

Mod de preparare

  1. Cureți păstârnacul de coajă, îl tai bucăți  și-l pui la fiert cu apă cât să-l acopere. După ce a fiert cu capac timp de 15 minute, scoți  bucățile fierte de păstârnac, le pui în blender, adaugi laptele preparat și mixezi până obții un piure fin.

Sfaturi pentru mami:

E bine să nu prepari piureurile de rădăcinoase cu apa în care au fiert, deoarece în ea se eliberează nitrații cu care au fost stropite în timpul creşterii.

Alege bucăție de păstârnac mai mici, deoarece sunt mai fragede și mai puțin fibroase. Dacă ai găsit doar bucăți mai mari, înlătură-le parta din centru, care este mai lemnoasă.

La fel de bogat în vitamine și minerale ca și vărul său, morcovul, păstârnacul se deosebește de acesta prin cantitatea generoasă de potasiu: 600 mg /100 g.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.