Home / Copil / Piersici coapte cu miere și mascarpone

Piersici coapte cu miere și mascarpone

Ingrediente

100 g mascarpone
100 ml smântână lichidă de frișcă
3 linguri miere
3 piersici mari
50 g fulgi de migdale prăjite

miere sau sos de caramel pentru servit (opțional)
Mod de preparare

Bați mascarpone cu smântâna lichidă și cu o lingură de miere până obții o cremă omogenă, pe care o dai la frigider 1 oră.

Speli piersicile și le scufunzi pentru 20 secunde în apă clocotită, apoi le cureți de coajă, le tai jumătăți, le scoți sâmburii și le scobești ușor. Le așezi într-un vas termorezistent, le stropești cu miere și le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Așezi jumătățile de piersici pe o farfurie, le umpli cu cremă, presari migdale prăjite și le stropești cu miere sau sos caramel (opțional).  Le servești imediat la întreaga familie, nu numai celui mic. Sunt delicioase.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.