
Ingrediente
400 g penne
500 g sparanghel
3 linguri ulei
2 cepe albe mai mici sau una mare
3 căței usturoi
sare
piper
2 cutii roșii decojite cubulețe
busuioc uscat
1 ardei iute (opțional)
parmezan ras pentru servit
Mod de preparare
Fierbi în apă clocotită cu sare pennele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Cureți sparanghelul și îl fierbi în apă clocotită cu sare timp de 6-8 minute, după care îl scoți în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea. Îl lași 5 secunde, după care îl scurgi foarte bine.
În uleiul de măsline încins pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, ardeiul iute tocat mărunt (opțional) și călești câteva minute, având grijă să nu se ardă. Adaugi roșiile cu sos cu tot, 1 linguriță cu vârf cu busuioc uscat, sare și piper, după gust, o cană cu apă și lași sosul să fiarbă 10 minute.
Pui peste sos pastele scurse bine, sparanghelul și amesteci ușor.
Le servești calde, cu parmezan ras deasupra. Delicioase!