Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Penne cu gorgonzola și nucă

Penne cu gorgonzola și nucă

Ingrediente

300 g paste penne Băneasa

200 g brânză gorgonzola

300 g smântână de gătit 32% grăsime

50 g unt 82 grăsime

1 lingură ulei de măsline

100 g miez de nucă

sare

piper

Mod de preparare

Pui 3 litri de apă cu o lingură de sare la fiert. În momentul în care dă în clocot adaugi pastele Băneasa și le fierbi conform indicațiilor de pe ambalaj.

Cât timp apa este la fiert pui într-o tigaie mai mare și mai înaltă pe foc mic, adaugi untul și uleiul de măsline și în momentul în care untul s-a topit pui brânza gorgonzola și amesteci până aceasta se topește. Torni smântâna și amesteci până se omogenizează totul. Condimentezi cu sare și piper, dar numai după ce ai gustat înainte, sosul se mai sărează de la brânză.

Scurgi pastele și le pui peste sos. Amesteci și dacă crezi că sosul este prea gros, mai adaugi 4 linguri din zeama în care au fiert pastele. Pui miezul de nucă  zdrobit sau întreg și amesteci. Le poți adăuga în momentul servirii puțin parmezan ras. Delicioaseeee!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.