de la 9 luni/4 porții
Ingrediente
250 g ficat proaspăt de pui; 70 g unt mai gras; 1 ceapă potrivită; 1 cartof mic fiert; 2 lingurițe smântână; 1 linguriță busuioc uscat
Mod de preparare
Mai întâi, pui apă la fiert într-o crăticioară și când dă în clocot adaugi ficățeii. Lași să fiarbă câteva minute, îi scurgi, îi clătești în apă rece și îi pui din nou la fiert în apă clocotită. Adaugi busuiocul uscat, ceapa tăiată julien și lași să fiarbă până când ficățeii și ceapa se înmoaie.
Când ficățeii sunt moi, îi scurgi de zeamă și îi pui în blender. Adaugi cartoful fiert tăiat cuburi, untul moale, smântâna și mixezi până când obții o pastă cremoasă. Pui pateul într-un borcan închis ermetic și-l dai la frigider, unde îl poți păstra 4