Home / Copil / Paste gratinate pe pat de praz și pui

Paste gratinate pe pat de praz și pui

Ingrediente

500 g paste

2 bucăți mici de praz

400 g piept de pui

200 ml vin

500 ml smântână dulce

2 linguri ulei de măsline

200 g cașcaval ras

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi.

Tai pieptul de pui cubulețe și îl rumenești în uleiul încins. Adaugi prazul tocat mărunt, adaugi vinul și lași până acesta se evaporă. Torni smântâna dulce, condimentezi cu sare și piper și torni sosul într-un vas termorezistent mai mare uns cu ulei sau unt. Poți folosi și o tavă de 24x35cm.

Pui pastele peste sos și presari cașcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Servești pastele calde! Delicioase!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.