Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Piure de conopidă cu usturoi

Piure de conopidă cu usturoi

Ingrediente

1 conopidă medie

2 căței usturoi mici

50 g parmezan

100 g unt

lapte cât să acopere conopida

sare

piper

Mod de preparare

Desfaci conopida buchețele, o speli foarte bine și o așezi într-o oală. O acoperi cu lapte, adaugi o linguriță cu sare și o fierbi circa 15 minute, după care o scurgi.

Adaugi usturoiul pisat, untul moale și cu ajutorul unui pasator de cartofi pasezi și amesteci până obții un piure cremos și omogen. La final adaugi parmezanul ras și amesteci. Parmezanul va întări puțin piureul și de aceea mai adaugi din laptele în care a fiert conopida până ajungi la consistența dorită.

Condimentezi cu sare și piper și piureul este gata. Este o variantă mult mai sănătoasă la piureul de cartofi, dar foarte gustos.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.