Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Paste cu brânzeturi și conopidă

Paste cu brânzeturi și conopidă

Ingrediente

400 g  paste scurte

2 linguri unt

2 linguri făină

250 ml lapte

250 ml supă de pui

250 g mascarpone

200 g brânză cheddar rasă

200 g brânză gouda rasă

500 g conopidă congelată

3 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pastele al dente în apă clocotită cu sare, după care le scurgi. Fierbi conopida în apă clocotită cu sare 2-3 minute, după care o scurgi. Conopida o poți fierbe cu pastele, dar după ce acestea au fiert 2-3 minute.

Într-o tigaie mare mai înaltă topești untul, adaugi făina și gătești 2 minute. Torni treptat laptele și supa, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Lași să dea în câteva clocote și adaugi mascarpone, brânza cheddar și gouda. Amesteci și lași, la foc foarte mic, până brânzeturile se topesc bine, după care oprești focul.

Pui conopida într-un vas, adaugi pastele, sosul de brânză, condimentezi cu sare și piper, după gust, și amesteci. Ungi un vas termorezistent cu unt, îl tapetezi cu pesmet, pui compoziția de paste și netezești. Le introduci în cuptorul încins  până se rumenesc  ușor, circa 30 de minute.

.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.