Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Pastă de ardei capia pentru iarnă

Pastă de ardei capia pentru iarnă

Ingrediente

4 kg de ardei capia

150 ml ulei

sare

500 ml bulion

4 ardei iuți

Mod de preparare

Cureți ardeii capia de cotoare și semințe, îi speli bine și îi pui la scurs. Îi treci prin mașina de tocat impreuna cu ardeii iuți și pasta o pui într-o cratiță cu fundul mai gros. O așezi pe foc și lași să fiarbă până scade zeama lăsată de ardei.

Adaugi peste pasta de ardei bulionul, sare și uleiul și lași să fiarbă, la foc mic, până uleiul se ridică la suprafață.

Pui pasta în borcane sterilizate și calde, le închizi capacele, întorci borcanele cu fundul în sus și le acoperi cu o păturică. Le lași să se răcească așa până a doua zi, după care le depozitezi în cămară, beci sau într-un loc răcoros.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.