
Ingrediente
500 ml smântână dulce; 500 ml lapte; 100 g zahăr pudră; 20 g gelatină; 2 lingurițe esență de vanilie; 400 g fructe de pădure pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi, pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă pentru 15 minute. Într-o crăticioară, pui smântâna cu gelatina înmuiată, o așezi pe foc și lași până se dizolvă gelatina, dar să nu dea în clocot.
În alt vas, pui laptele cu zahărul pudră, îl așezi pe foc și lași până se topește zahărul. La fel ca și smântâna, nu trebuie să fiarbă. Amesteci cu un tel laptele cu smântâna, pui esența de vanilie și omogenizezi. Torni compoziția în pahare și le introduci la frigider pentru 3-4 ore.
Servești panna cotta cu fructe de pădure deasupra sau le poți transforma într-un sos punându-le pe foc cu 50 g de zahăr. Le lași să fiarbă până scade puțin sosul și se leagă.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!