Home / Copil / Panna cotta cu căpșune

Panna cotta cu căpșune

Ingrediente

250 ml smântână dulce; 250 ml lapte; 150 g zahăr pudră; 20 g gelatină; 1 fiolă esență de vanilie; 200 g căpșune pentru sos; căpșune pentru decor
Mod de preparare

Mai întâi, pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă 30 de minute. Într-o crăticioară, pui smântâna cu gelatina înmuiată, o așezi pe foc și lașă până se dizolvă gelatina. Nu trebuie să dea în clocot.

În alt vas, pui laptele cu 100 g de zahăr pudră, îl așezi pe foc și lași până se topește zahărul. La fel ca și smântâna, nu trebuie să fiarbă. Amesteci cu un tel laptele cu smântâna, pui esența de vanilie și omogenizezi. Torni compoziția în vase mici rotunde de silicon  sau sub alte forme (poți folosi și pahare de unică folosință) și le introduci la frigider pentru 3-4 ore.

Pentru sos, pui căpșunele cu 50 g de zahăr pe foc și lași să fiarbă, la foc mic, până capătă consistența unui sos, după care îl blendezi. Răstorni panna cotta din forme, le ornezi cu felii de căpșuni și le serveșticu sos.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.