Pandișpan cu cireșe - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Pandișpan cu cireșe

Ingrediente
4 ouă;

5 linguri zahăr;

50 g unt;

1/2 pliculeț praf de copt;

1 fiolă esență de vanile;

5 linguri făină;

300 g cireșe fără sâmburi;

1 praf de sare
Mod de preparare

Mixezi gălbenușurile cu untul și 2 linguri de zahăr. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi restul de zahăr, esența și bați până se topește zahărul. Adaugi treptat amestecul de gălbenușuri, mixând continuu.

Presari făina cernută cu praful de copt pe toată suprafața aluatului și amesteci ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus. Torni compoziția într-o formă de tartă mai adâncă unsă și tapetată și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.

Scoți forma și așezi deasupra cireșele. O introduci din nou în cuptor, la foc mic, până se rumenește frumos (circa 45 de minute). Scoți prăjitura din cuptor, o lași să se răcească și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.