Ouă poșate turcești

Ingrediente

4 ouă

1 l apă

1 lingură sare

50 ml oțet

40 g unt

1 lingură ulei de măsline

2 lingurițe boia de ardei dulce

½ linguriță boia iute

350 g iaurt gras

2 căței de usturoi

4 fire mărar verde

sare

fulgi de ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Pui iaurtul într-un bol și îl amesteci cu puțină sare, usturoiul pisat și mărarul tocat mărunt. Îl lași la frigider până îl servești.

Pentru sos, topești untul pe foc mic și îl lași să fiarbă, adunând spuma care se formează. Când s-a separat partea lichidă de cea solidă, pui uleiul, boiaua dulce și iute și mai lași pe foc jumătate de minut. Îl dai deoparte și îl ții la cald.

Pui o crăticioară cu 1 l de apă și o lingură de sare la fiert. Adaugi oțetul și când apa dă în clocot dai focul foarte mic. Spargi oul ușor în apa clocotită și îl lași până se gătește albușul și gălbenușul rămâne moale.

Împarți iaurtul pe două farfurii și îl întinzi. Așezi câte două ouă peste iaurt și deasupra torni sosul cu boia. Decorezi cu fulgi de ardei iute (opțional) și cu puțin mărar.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.