Burgeri de linte - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Burgeri de linte

Ingrediente

150 g linte verde

150 g ciuperci

1 ceapă medie

3 căței de usturoi

1 morcov mediu

1 mână frunze de rucola

sare și piper

3 linguri ulei

pesmet

Mod de preparare

Speli lintea și o pui la fiert pentru 20 de minute, după care o scurgi bine de apă și o lași să se răcească.

Într-o tigaie, pui uleiul la încins, adaugi ceapa tocată mărunt, ciupercile tăiate bucăți mai mari și morcovii rondele și le călești până scade zeama lăsată de ciuperci.

Pui jumătate din linte într-un blender, adaugi ciupercile cu morcovul, usturoiul tocat, rucola și mixezi câteva secunde, fără ca amestecul să devină o pastă, ci cât toate ingredientele să fie mărunțite. Răstorni totul într-un castron, adaugi și lintea rămasă, sare și piper și omogenizezi compoziția.

Formezi cu mâna udă burgeri cât dorești de groși, îi presari cu puțin pesmet, îi așezi pe o tavă cu hârtie de copt și îi introduci în cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Depinde de cuptor și cât de groși i-ai făcut.

Îi servești calzi, într-o chiflă, cu puțină salată verde, o felie de roșie și pastă de avocado. Sau pur și simplu cu un piure și murături. De asemenea, îi poți servi și reci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.