Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Clătite din spanac

Clătite din spanac

Ingrediente

400 g frunze de spanac proaspăt curățate

sare

4 ouă

400 ml apă minerală

300 g făină

Ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare

Pui apă la fiert și când dă în clocot pui ½ de linguriță de sare. Adaugi frunzele de spanac spălate foarte bine și le lași să fiarbă 3-4 minute. Le scoți cu o paletă, le lași să se răcorească, după care le pui în blender. Adaugi apa minerală și mixezi până obții un piure  fin.

Într-un bol, cu mixerul, bați ouăle cu ½ de linguriță de sare, adaugi piureul de spanac și omogenizezi compoziția. O să obții un aluat clasic de clătite, puțin mai gros. Introduci aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Prăjești clătite subțiri și le așezi pe o farfurie. Pentru a obține culoarea verde a clătitelor, trebuie să le întorci mai des, fără să apuce să se rumenească.

Le poți servi umplute cu cremă de brânză sau cu ouă ochiuri sau poșate.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.